Merhabalar....
Pasta yapıldıktan sonra elimizde malzemeler kalır ve hemen hemen bütün pasta yapan arkadaşlarım bu malzemeleri atmaktansa değerlendirmeyi tercih eder(iz).
Şimdi yapımı kolay tadı enfes ufak ikramlık olan verilen TRUFF nasıl ortaya çıkar onu anlatacağım.
Ben kalan ganaj'ı ve kek parçalarımı böyle değerlendiriyorum.Hem mutfağımın bereketi artıyor hem çocuklar bayram yapıyor.
Malzemeler
200 gr. krema(çiğ)
200gr.bitter veya sütlü çikolata
1 adet hazır kek
Kaplamak için :
1 küçük kase kakao
1 küçük kase toz fıstık
1 küçük kase file ve ya toz fındık
1 küçük kase dekoratif çikolata
Yapımı
Kremayı sos tenceresine alın,kaynama noktasında altını kapatın ,çikolatayı içine ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.Oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.Keki rondo da ve ya elinizde ufalayın.Oda sıcaklığındaki karışımı ekleyin ve iyice karıştırın.Hamurun üzerini streç filmle kapatıp buzdolabına koyun en az 2 saat orada tutun.Çıkardıktan sonra bir kaşık yardımıyla ceviz ve ya fındık büyüklüğünde alın yuvarlayın.Hazırladığınız topları fıstık,fındık kakaoya batırıp truff kağıtlrına alın.
Sonrada sevdiklerinize ikram edin
AFİYET OLSUN.......
1 yorum:
hmm bayilirim :) cesit cesit her biri pek bir lezziz görünüyor.. ellerine emegine saglik.. sicacik sevgilerle..
Yorum Gönder