Eşimin memleketten getirdiği 1 kasa elma ziyan olmasın diye bütün elmalı tarifleri deneyip herkesten tam not alan bu tarifi paylaşmak istedim sizlerle...
HAMURU İÇİN
1 paket margarin oda sıcaklığında (ben sana hamur işi kullanıyorum)
1 yumurta
4 çorba kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
arzuya göre ceviz ve fındık içi
İÇ MALZEMESİ
3 küçük ve ya 2 büyük kırmızı elma
4 çorba kaşığı şeker
1-1,5 çorba kaşığı tarçın
HAZIRLANIŞI
Margarin yumurta ve şekeri biraz elinizle yumuşatıp bir kenarda elediğiniz undan azar azar ekleyip hamuru hazırlayın bu arada kabartma tozunu da un ile birlikte elemeyi unutmayın.
Hazırladığınız hamurun 3'te 1'ini buzdolabına kaldırın(üst bölüme).Elmaları rendeleyin ,şekeri ve tarçını ilave edip pişirin.Dışarıdaki hamuru tart ve ya tırtıklı borcama serin, üzerine soğuttuğunuz elmalı içi de her tarafını kaplayacak şekilde yayın.Sertleşmesi için buzdolabına kaldırdığınız hamuru rendeleyip karışımın üzerine yayın.180 derecede önceden ısıttığınız fırınınızda üzeri kızarana kadar pişirin.Soğuduktan sonra pudra şekeri serpip afiyetle sevdiklerinizle paylaşın....
Hatice Hanım'a güzel paylaşımları için teşekkür ediyorum.
2 yorum:
Bayılıyorum elmalı olan butun mamalara,bu da harıka olmuş yanınada bır fincan çay bu karlı havada camdan bakarak yemesi güzel olur.
evet hedencim bizde eşimle bu karlı soğuk havada aynen dediğin gibi yaptık:)))
Yorum Gönder