MALZEMELER
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
3 fincan pudra şekeri
2 tam yumurta (1 yumurta akı ayrılacak)
1 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı sirke
1/2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Alabildiği kadar un (elenmiş ve yavaş yavaş eklenecek)
ayıklanmış fındık içi ve ya badem
ŞERBETİ İÇİN
5 bardak şeker
7 bardak su
İnmeye yakın bir kaç damla limon suyu (şerbet 20 dk. kadar kaynayacak ama altını kapatmadan önce son kontrolden geçmeli)
HAZIRLANIŞI
Margarin,pudra şekeri birlikte yoğrulur ve sırasıyla yumurta,irmik,sıvı yağ,sirke kabartma tozu ve karbonat eklenip ele yapışmayacak yumuşak kıvamda hamur elde edilir.Hamurdan küçük parçalar kopartılıp düzgün yuvarlaklar yapılır ve yağlanmış olan tepsiye dizilir.Ayırdığımız yumurta akına fındık içlerimizi teker teker batırıp pişecek olan şekerparemizin ortasına koyun.Önceden ısıtılmış fırınınızda pişirin.
NOT:Şekerpare sıcak ,şerbet ılık olmalıdır.Bu işlemi yaptıktan sonra şekerparelerin üzerine bir tepsi daha kapatın ki şerbeti güzelce ÇEKSİNLER.
SEVDİKLERİNİZLE AFİYET OLSUN...
1 yorum:
Şahane olmuşlar ellerıne saglık.
Yorum Gönder